Sucatrans

Bewust investeren in innovatieve technologie

Door de jaren heen hebben wij ons gespecialiseerd in het vervoeren van fokvarkens. Dit betekent dat wij heel vaak met “topmateriaal” de baan op gaan. En die kwaliteitsdieren verdienen ook het meest veilig en hoogstaand transport.

Daarom investeert Sucatrans al jaar en dag in nieuwe technologieën en geavanceerde infrastructuur.

UVPE-filtering

UVPE staat voor “Ultra Violet Pathagen Elimination”. Deze vorm van filtering zorgt voor een eliminatie van alle ziektekiemen door middel van ultraviolet licht. Deze technologie, die al langer gebruikt wordt om o.a. vijverwater te zuiveren, hebben we ingebouwd in onze trailer. Alle lucht die de laadruimte binnenkomt gaat eerst doorheen de UV-filter. Hierdoor kunnen we bijna 100% garanderen dat de toegevoerde lucht tijdens het transport vrij is van ziektekiemen, schimmels en bacteriën.

Sucatrans

Klimatisatie

Als pionier in België maakt Sucatrans al jaren gebruik van geklimatiseerde trailers. Het constant optimaal houden van de omstandigheden binnenin de laadruimte komt zowel het comfort als de gezondheid van de dieren ten goede.

In de holle rechterzijwand zitten deze gaten op elke laag, waarlangs de verse lucht wordt binnen geblazen. Die luchtstroom wordt gecontroleerd en gefilterd voordat ze in de laadruimte terecht komt. De ingebouwde ventilatoren in de zijwand zorgen voor afvoer van de “vuile” lucht. Zo ontstaat een beheerste luchtstroom dwars door de laadruimte die tevens gelijkmatig verdeeld wordt in alle lagen.

Ook de temperatuur wordt tijdens de reis permanent opgevolgd. Wanneer het te warm of te koud wordt in de laadruimte, gaat het systeem automatisch meer of minder ventileren. De chauffeur kan dit proces in zijn cabine volgen en indien nodig bijsturen.

Bij extreem koud of warm weer beschikken de geklimatiseerde trailers ook over een apart airco- en verwarmingsysteem.

sucatrans